Over Ons

Hoe en wat over ons centrum:

Even voorstellen:
Het Holistisch Energetisch Therapie Centrum (H.E.T.C.) is sinds 1987 gevestigd aan het Kapelerf 5 te Dorst (NB), en wordt geleid door:

Maria Vastenhout-van Elten:

Van beroep voorheen lerares (peuters, kleuters, basisonderwijs, remedial teacher), nu docent/therapeut.
Gehuwd, een zoon, een gehandicapte dochter, twee kleindochters en een kleinzoon. Dagelijks werkzaam in het eigen centrum, met patiënten en/of leerlingen.

Arie Vastenhout:

Van beroep voorheen monteur/chefmonteur hydraulica, techneut dus. Na ernstige ziekte nu werkzaam in de eigen praktijk als mededocent, therapeut en verzorger van cursusmateriaal en administratie. Dankzij onze dochter een zinvol bestaan op het gebied van Natuurgerichte therapievormen.

Foto van Arie en Maria

Wij, Maria en Arie, bieden in ons H.E.T. Centrum een breed pakket van complementaire / alternatieve natuurgeneeswijzen aan. Daarnaast verzorgen wij diverse opleidingen, cursussen en workshops. Ons H.E.T. Centrum (Holistisch Energetisch Therapie Centrum) is aangesloten bij / erkend door:

  • Stichting B.A.T.C.
  • Bond van Europese Reflexologen (B.E.R.)
  • International Bach Centre
  • Werkgroep Metamorfosemassage NL

Onze doelstelling:

Een ieder die hier binnenkomt of anderszins met ons in aanraking komt, te helpen, een beter, gezonder en gelukkiger leven te gaan
leiden, zo, dat men dat ook weer op zijn/haar eigen, unieke manier uitstraalt en door kan geven.

In de praktijk, maar natuurlijk ook in al onze lessen, gaan wij er van uit, dat alles, wat ons lichaam uitdrukt, samenhangt met een geestelijke activiteit. Wij behandelen dus niet alleen de symptomen, maar gaan samen met de patiënt/cliënt op zoek naar de diepere oorzaak van de klacht, de ziekte of het probleem.

Werken vanuit de Holistisch Energetische Visie:

In al onze activiteiten, lessen en trainingen wordt uitgegaan van het standpunt dat wij de mens zien als één geheel, bestaand uit lichaam, ziel, geest en sociaal functioneren.
Wij beschouwen dit als een eenheid, ook wel aangeduid als Holistisch. Het woord Energetisch vertelt, dat wij werken met therapieën, die de energie beïnvloeden.
De therapievormen die wij aanreiken beslaan alle levensniveau’s en er wordt dus energetisch gewerkt aan lichamelijke klachten, ziels- en geestelijke problemen, alsmede het functioneren binnen de maatschappij.

Reacties zijn gesloten.